Mergi la conţinutul principal
dinsad - Online European Seminar

Seminarul european online: Reducerea diviziunii digitale între generații în educația adulților în UE

Seminarul european online, intitulat „ Reducerea diviziunii digitale între generații în educația adulților în UE ” a fost organizat cu mare succes de către Organizația Educațională DIMITRA marți, 20 aprilie 2021.
În cadrul seminarului au fost discutate instrumente inovatoare de învățare care vizează îmbunătățirea capacității adulților de a utiliza media digitală în mod eficient ca o condiție prealabilă pentru îmbunătățirea vieții lor personale și profesionale, reducând semnificativ tendința diviziunilor digitale între generații, așa cum a fost dezvoltat în cadrul proiectului ERASMUS + – Incluziune digitală la adulții cu competențe și abilități reduse.
Specialiști și oameni de știință din Grecia, Suedia, România și Italia au prezentat și evidențiat decalajul digital dintre generații, deoarece pandemia, printre altele, a arătat o creștere rapidă a acestui decalaj. România a fost reprezentată de Doamna conf. univ. dr. Loredana Ivan, Universitatea Națională de Studii Politice și Administrație Publică din București, Departamentul de comunicare, președintele Rețelei europene de studii privind îmbătrânirea (ENAS)
Toți vorbitorii au fost de acord că, în perioada post-pandemică, comunitățile și statele locale ar trebui să ia inițiative concrete pentru a integra persoanele adulte, exploatând și consolidând în continuare structurile lor sociale, pentru a încuraja alfabetizarea digitală, înțelegând realitatea internetului, în timp ce tranzacțiile online pot fi ușoare , fiabile și sigure, eliminând orice decalaj.
Alfabetizarea digitală este esențială pentru viața persoanelor în vârstă din UE într-o lume digitalizată. Persoanele trebuie să beneficieze de educație la toate vârstele și să dobândească abilitățile digitale de bază, precum și avansate într-o economie și societate care se transformă în mod constant. În momentul crizei de sănătate, persoanele în vârstă au simțit nevoia mai mult ca niciodată să se conecteze cu cei dragi (nepoți, copii și prieteni), să ceară informații fiabile cu privire la problemele de sănătate pe care le au sau să negocieze prin noile tehnologii produse sau servicii de pe diferite piețe (piețe de produse și servicii bancare).
Structurile necesare de consolidare a educației și formării, cele mai bune practici și schimbările organizaționale, prin inovație și resurse disponibile, pot ajuta persoanele în vârstă să se izoleze social, făcând internetul mai prietenos și mai accesibil tuturor.
Mai multe informații despre seminarul european online și activitățile programului pot fi găsite aici:
Vizitați site-ul web al proiectului DInSAd www.dinsad.eu
sau accesand situl ANUP-International la adresa : www.anupinternational-dalles.ro , proiectul DINSAD, sau la email: ileanaboeru@yahoo.com

Tags

Utilizam cookies pe acest site pentru a imbunatati experienta utilizatorilor.

De asemenea, folosim servicii de analiza si publicitate.