Mergi la conţinutul principal
Project-BID

PID – Personal pentru îngrijire la domiciliu

Pagina web a proiectului: https://bid-projekt.eu/index.php/en/

În Germania şi Austria există o cerere crescândă de personal pentru îngrijire la domiciliu (PID)*, reprezentat de menajere şi/sau  îngrijitoare la domiciliu, respectiv personal care petrece 24 de ore la domiciliul bolnavului, care vine din estul şi centrul Europei, în primul rând din Bulgaria, Cehia, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. Personalul care a fost în Germania şi Austria are deja cunoştinţe de limbă germană, însă limbajul profesional şi competenţa interculturală lipsesc din păcate adesea.

Proiectul „PID – calificarea personalului pentru îngrijirea la domiciliu folosind limba germană“ urmăreşte crearea materialului necesar pentru învăţarea limbii germane ca limbă străină şi a informaţiilor despre profesarea meseriei în Germania şi Austria. În timp ce materialele didactice vor sprijini învăţarea germanei ca limbă străină, materialele informative reprezintă explicaţii referitoare la probleme juridice şi profesionale, care uşurează profesarea acestei meserii în cele două ţări. Materialul didactic nu reprezintă exerciţiile uzuale de gramatică şi vocabular, ci se concentrează asupra vieţii profesionale de zi cu zi (igiena corporală, gătitul, problemele administrative etc.).

Toate produsele create în cadrul proiectului – teste de autoevaluare, module de învăţare, dosare informative – vor fi tipărite şi vor putea fi downloadate de pe site-ul IDIAL4P-Online-Center. Astfel, cei care doresc să profeseze în Germania sau Austria pot achiziţiona cunoştinţele specifice necesare de germană deja în ţară prin internet.

Consorţiul este format din zece instituţii din opt ţări: Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Durata proiectului: 01.11.2012 – 31.10.2014

Proiectul BID (LLP-LDV-TOI-12-AT-0009) este susţinut de către Comisia Europeană prin programul Învăţare pe tot Parcursul Vieţii.

*PID = personal pentru îngrijirea la domiciliu

http://www.bid-projekt.eu/index.php/ro/

Acest Site este creat cu sprijinul Uniunii Europene. Pentru conţinut este răspunzător în totalitate consorţiul proiectului, iar proiectul nu reprezintă  părerea Uniunii Europene. 

Utilizam cookies pe acest site pentru a imbunatati experienta utilizatorilor.

De asemenea, folosim servicii de analiza si publicitate.